Skip to content

Solskydd

Vill du solskydda dina fönster? Vi erbjuder ett bra utbud på allt från persienner och rullgardiner till markiser och plisségardiner. Det vanligaste solskyddet idag är plisségardiner. När du köper fönster från oss på Hybrida ingår dessutom en uppsättning plisségardiner till ett sovrum.

Solskydd till fönster

Mörkläggning förekommer i många olika varianter. De vanligaste alternativen är persienner, rullgardiner, plisségardiner och markiser. Vi tillhandahåller alla varianter men det mest förekommande är plisségardiner. Eftersom det finns flera att välja på så kan det vara bra att veta så mycket som möjligt om de olika alternativen så du vet vilket du ska välja.

Vilket solskydd ska man välja?

Nedan så går vi igenom de vanligaste typerna av solskydd. Det kan vara bra att tänka igenom om du vill att ditt solskydd endast ska skydda mot solens strålar eller om du vill kunna mörklägga hela rummet. Vilken typ av solskydd du bör välja varierar nämligen beroende på vad ditt syfte med skyddet är.

De vanligaste varianterna av solskydd till fönster

Rullgardiner – Klassisk rullgardin för mörkläggning

När man tänker på solskydd så är det oftast den klassiska rullgardinen som är det första som kommer upp. En mörkläggningsrullgardin är perfekt för att mörklägga hela rummet totalt och det regleras beroende på hur långt ner du drar gardinen. Rullgardin som solskydd är ett bra alternativ som finns i olika färger och mönster och kan därför passa i så gott som alla rum. Rullgardinens effekt kan dock minska om den hängs upp i en nisch eftersom fästena då tar ett par centimeter på varje sida vilket gör att solskyddet inte längre täcker hela fönstret.

Plisségardin – Solskydd som även passar fönster med unika former

En plisségardin är en modern och snygg variant på den klassiska rullgardinen. Plisségardin som solskydd är en smart lösning, kanske lite extra för dig som har en annorlunda form på dina fönster. En plisségardin kan du klippa till så den passar perfekt till dina fönster oavsett om de är fyrkantiga, flerkantiga eller triangulära. En stor fördel med Plisségardiner är att dessa kan sänkas till mitten av fönstret och endast täcka nederkanten av fönstret eller tvärtom endast täcka den övre delen. På så sätt kan du dölja en stigande/nedgående sol men ändå se ut genom resten av fönstret.

Persienner – Enkelt och billigt solskydd och insynsskydd

Persienner kan enklast beskrivas som en rullgardin som består av vinklingsbara lameller. Du väljer själv hur stor del av fönstret du vill täcka och kan vinkla lamellerna efter hur mycket ljus du vill släppa in. Eftersom persiennerna är gjorda av lameller så kan de dock inte mörklägga dina fönster helt som exempelvis plisségardiner eller rullgardiner men som solskydd är de ett bra och förhållandevis billigt alternativ. Persienner fungerar bra till både solskydd och som insynsskydd.

Fönstermarkiser – Solskydd som inte täcker fönstret

Med fönstermarkiser kan du skärma av solen utan att direkt täcka för fönstret. Det finns flera olika typer av markiser som är tillverkade av olika material men gemensamt för alla dessa solskydd är att de monteras utanpå fasaden. Denna variant av solskydd ger dig skydd mot direkt sol samtidigt som du har möjlighet att se ut.

“Trevlig, kunnig och bra personal där både säljare och montörer m.fl från start anpassat sig efter oss för att fönster och dörrbytet ska gå så smidigt som möjligt i vardagen.”

Evelina Hjelm

Kontakta oss

"*" indicates required fields

Namn*
Skicka ett meddelande till oss så återkommer vi snart!
This field is for validation purposes and should be left unchanged.