Solskydd

Vill du solskydda dina fönster? Vi erbjuder ett bra utbud på allt från persienner och rullgardiner till markiser och plisségardiner. Det vanligaste solskyddet idag är plisségardiner. När du köper fönster från oss på Hybrida ingår dessutom en uppsättning plisségardiner till ett sovrum.

Vad menas med batterilagring?

Mörkläggning förekommer i många olika varianter. De vanligaste alternativen är persienner, rullgardiner, plisségardiner och markiser. Vi tillhandahåller alla varianter men det mest förekommande är plisségardiner. Eftersom det finns flera att välja på så kan det vara bra att veta så mycket som möjligt om de olika alternativen så du vet vilket du ska välja.
Solkydd till fönster
Vilket solskydd ska man välja?

Vad menas med batterilagring?

Mörkläggning förekommer i många olika varianter. De vanligaste alternativen är persienner, rullgardiner, plisségardiner och markiser. Vi tillhandahåller alla varianter men det mest förekommande är plisségardiner. Eftersom det finns flera att välja på så kan det vara bra att veta så mycket som möjligt om de olika alternativen så du vet vilket du ska välja.

De vanligaste varianterna av solskydd till fönster

Rullgardin för mörkläggning

Rullgardiner – Klassisk rullgardin för mörkläggning

När man tänker på solskydd så är det oftast den klassiska rullgardinen som är det första som kommer upp. En mörkläggningsrullgardin är perfekt för att mörklägga hela rummet totalt och det regleras beroende på hur långt ner du drar gardinen.

Rullgardin som solskydd är ett bra alternativ som finns i olika färger och mönster och kan därför passa i så gott som alla rum. Rullgardinens effekt kan dock minska om den hängs upp i en nisch eftersom fästena då tar ett par centimeter på varje sida vilket gör att solskyddet inte längre täcker hela fönstret.

Plisségardin – Måttanpassad solskydd

Plisségardin – Solskydd som även passar unika fönster

En plisségardin är en modern och snygg variant på den klassiska rullgardinen. Plisségardin som solskydd är en smart lösning, kanske lite extra för dig som har en annorlunda form på dina fönster. En plisségardin kan du klippa till så den passar perfekt till dina fönster oavsett om de är fyrkantiga, flerkantiga eller triangulära.

En stor fördel med Plisségardiner är att dessa kan sänkas till mitten av fönstret och endast täcka nederkanten av fönstret eller tvärtom endast täcka den övre delen. På så sätt kan du dölja en stigande/nedgående sol men ändå se ut genom resten av fönstret.

Persienner – enkelt och billigt

Persienner – enkelt och billigt

Persienner är en rullgardin som består av vinklingsbara lameller som hålls samman av hisslinor. Du kan välja hur stor del av fönstret du vill täcka och vinkla lamellerna enligt hur mycket ljus du vill släppa in. Det finns både mellanglaspersienner och frihängande persienner. Mellanglaspersienner fungerar bättre som mörkläggande solskydd eftersom de placeras mellan glasskivorna där de hålls stilla när fönstret är stängt. Frihängande persienner placeras framför fönstret, ungefär som en rullgardin. Persienner är ett enkelt och billigt alternativ om du främst är ute efter solskydd och insynsskydd.

Fönstermarkiser – Solskydd som inte täcker fönstret

Fönstermarkiser – Solskydd som inte täcker fönstret

Med fönstermarkiser kan du skärma av solen utan att direkt täcka för fönstret. Det finns flera olika typer av markiser som är tillverkade av olika material men gemensamt för alla dessa solskydd är att de monteras utanpå fasaden.

Denna variant av solskydd ger dig skydd mot direkt sol samtidigt som du har möjlighet att se ut.

Sari Lundin
Sari Lundin
Verifierad kund
Läs mer
Supersnabb installation! Hybrida är superproffsiga -rekommenderas! Vi är helnöjda!
Annalena Carlred
Annalena Carlred
Verifierad kund
Läs mer
Från beställning till klart på 37 dagar. Så proffsig och snabb installation och ett helhetsansvar där säljaren var med i processen hela tiden. Rekommenderar Hybrida varmt
Evelina Hjelm
Evelina Hjelm
Verifierad kund
Läs mer
Trevlig, kunnig och bra personal där både säljare och montörer m.fl från start anpassat sig efter oss för att fönster och dörrbytet ska gå så smidigt som möjligt i vardagen.
Föregående
Nästa

Boka en kostnadsfri konsultation

Det är tryggt att anlita Hybrida, vi är med dig från start till mål.
Fyll i formuläret så hör vi av oss för att boka en genomgång av ditt hus och dina förutsättningar.

Vanliga frågor om solskydd

När du väljer solskydd är det viktigt att fundera över dina specifika behov och preferenser. Faktorer som rummets placering, fönstrens storlek, din budget, estetiska önskemål och klimatförhållanden spelar alla en roll i valet av solskydd. Bland de olika alternativen finns persienner, markiser, plisségardiner och rullgardiner, var och en med sina unika fördelar.

Persienner är ett populärt och mångsidigt val som erbjuder enkel justering av ljusinsläpp och privatliv. Markiser är idealiska för uteplatser och stora fönsterpartier där du vill skapa skugga och sänka temperaturen. Plisségardiner, med sitt eleganta utseende, passar väl i moderna inredningar och kan ge ett mjukt ljusfilter. Rullgardiner erbjuder en enkel och stilren lösning som kan vara effektiv för mörkläggning och värmereduktion.

Vi på Hybrida specialiserar oss på solskydd. Vår expertis och breda utbud av produkter kan hjälpa dig att hitta det perfekta solskyddet för ditt hem eller din arbetsplats. Besök vår webbplats på Hybrida.se för mer information och för att utforska deras utbud av solskyddslösningar.

Kom ihåg att det bästa solskyddet för dig är det som uppfyller dina funktionella behov samtidigt som det kompletterar din inredningsstil och bidrar till en behaglig inomhusmiljö.

Att investera i solskydd är fördelaktigt för att minska inomhustemperaturer, skydda inredning från UV-skador, förbättra energieffektiviteten, och öka komforten inomhus, särskilt i regioner med stark solstrålning och höga temperaturer​​​​.

Priset för installation av solskydd kan variera kraftigt beroende på typen av solskydd (t.ex. persienner, markiser), fönstrets storlek, materialkvalitet och andra faktorer, med priser som sträcker sig från några hundra till flera tusen kronor per fönster​​.

Det finns specialiserade företag som erbjuder helhetslösningar från rådgivning till installation av solskydd i Dalarna och andra regioner. Det är rekommenderat att kontakta ett lokalt företag som har expertis inom området för att säkerställa korrekt installation​​.

Innan du köper solskydd bör du överväga solskyddets typ, fönstrets storlek, solskyddets kvalitet och effektivitet, din budget, underhållskrav, estetiska preferenser samt klimatförhållanden i ditt område​​.

Vissa solskydd, som terrassmarkiser, är designade för att tåla regn och vind till en viss grad. För områden med tuffa väderförhållanden kan vertikalmarkiser eller Zipscreens, som är robusta och vindresistenta, vara ett bättre alternativ​​.

Specifik information om kostnaden för ett 100 kWh batteri tillhandahålls inte direkt från källorna, men priset kan antas vara betydligt högre än för mindre batterier, baserat på genomsnittspriset per kWh lagringskapacitet​​.

Markisens förmåga att vara utfälld under blåsiga förhållanden beror på dess storlek, utfall och vindstyrka. Det är klokt att införskaffa sol- och vindautomatik för att undvika skador på markisen under hårda vindar​​.

Persienner kan bidra till att behålla värme inomhus under natten och minska uppvärmningsbehovet i oanvända rum eller när du är borta, vilket bidrar till energibesparingar​​.