Ladda livet med solceller

Skaffa solceller och börja producera din egen el. Boka en kostnadsfri konsultation med oss så går vi igenom dina förutsättningar.

Våra tjänster för solceller i Dalarna

Vi jobbar huvudsakligen med att installera solpaneler i Dalarna och resten av Sverige men erbjuder också moderna lösningar för batterilagring och laddutrustning. I Dalarna kan vi också leverera högklassiga dörrar, fönster och solskydd.

Mer kontroll och mindre klimatpåverkan

Hybrida är din pålitliga partner när det gäller att skapa energioberoende och hållbarhet. Med vår expertkunskap och våra nyskapande lösningar erbjuder vi installation av solpaneler, energilagring i batterier, laddutrustning och mycket mer. Bidra till energiomställningen och investera i din framtid idag.

Planera din solcellsllösning

Planera

På Hybrida erbjuder vi marknadens kortaste leveranstider för solceller – allt färdigställt på 4–6 veckor från första besöket.

Installera

Våra egna montörer och elektriker ansvarar för både inmätning och installation av ditt solcellspaket, utan inblandning av underleverantörer.

Solceller och batterier – vad är batterilagring?

Lagra

Tillsammans med solcellsanläggningen bygger vi lösningar för energilagring som löser elbehovet för dig och din familj på bästa sätt.

Solceller på taket – en strålande affär!

Sänk elkostnaderna

Njut av fantastiska kostnadsbesparingar när du utnyttjar kraften av solenergi. Med Hybridas lösningar för solel sänker du elräkningen betydligt. Upptäck de ekonomiska fördelarna med solenergi och börja spara elkronor från dag ett.

Spara miljön

Häng på energirevolutionen genom att minska ditt koldioxidavtryck. Våra solenergilösningar utnyttjar solens kraft för att skapa förnybar el så att du enkelt kan bidra till en grönare planet. Mer miljöansvar, hållbar energiförsörjning.

Öka husvärdet

Förvandla din fastighet till en värdefull tillgång. Genom att installera solpaneler sparar du inte bara in på energikostnaderna utan ökar även värdet på ditt hus. Förbättra attraktionskraften på husmarknaden med solenergi.

Många ljusa år av sparade kronor

Med egna solceller producerar du hela eller delar av elen för ditt hushåll. Eventuellt överskott kan du sälja till elnätet om du vill. Dagens solpaneler är mycket effektiva och har lång hållbarhet. Efter ca 10 år är ditt solcellssystem avbetalat och de resterande 20 åren gör du ren vinst. Börja producera din egen el nu – det gör gott för både miljön och din ekonomi. 

Takrenovering och solceller i ett paket

Drömmer du om ett energieffektivt tak men är osäker på om ditt tak håller för solceller? Ingen fara, vi kollar upp det. Behövs takrenovering i samband med installationen av solceller så kan vi på Hybrida erbjuda dig en unik paketlösning där både takrenovering och solceller ingår.

Med vårt erbjudande får du:

  • En kostnadsfri offert för både takrenovering och solceller.
  • En personlig kontaktperson som guidar dig genom hela processen.
  • Dubbel garanti som säkerställer kvaliteten på ditt tak och dina solceller.
Gå en ljusare framtid till mötes
Sari Lundin
Sari Lundin
Verifierad kund
Läs mer
Supersnabb installation! Hybrida är superproffsiga -rekommenderas! Vi är helnöjda!
Annalena Carlred
Annalena Carlred
Verifierad kund
Läs mer
Från beställning till klart på 37 dagar. Så proffsig och snabb installation och ett helhetsansvar där säljaren var med i processen hela tiden. Rekommenderar Hybrida varmt
Evelina Hjelm
Evelina Hjelm
Verifierad kund
Läs mer
Trevlig, kunnig och bra personal där både säljare och montörer m.fl från start anpassat sig efter oss för att fönster och dörrbytet ska gå så smidigt som möjligt i vardagen.
Föregående
Nästa

Smidig installation av solpaneler

På Hybrida jobbar vi hårt för att lyckas med en smidig installationsprocess. Vårt erfarna team av experter tar hand om allt från början till slut för att säkerställa kvalitet i alla detaljer. Så här ser installationsprocessen ut:

1. Analys

Vi börjar med en detaljerad analys och lyssnar på dina behov och önskemål. Våra experter kartlägger din fastighets förutsättningar för att hitta den optimala solenergilösningen för dig och ditt hushåll.

2. Planering

När du är nöjd med förslaget tar vårt team fram en skräddarsydd design för dina solceller. Vi tar hänsyn till inmätning, energiförbrukning och lokala bestämmelser för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.

3. Installation

Solpanelerna monteras och ansluts till den helhetslösning som du valt. Våra certifierade montörer och elektriker ansvarar för installationen. På så sätt säkerställer vi kvaliteten och slipper blanda in underleverantörer.

4. Aktivering

Vi trycker på startknappen och i samma sekund börjar solcellerna producera el till ditt hushåll. Från och med denna dag minskar ditt behov av att köpa el och du börjar spara pengar direkt.

Kostnadsfri konsultation

Det är tryggt att anlita Hybrida, vi är med dig från start till mål.

Fyll i formuläret så hör vi av oss för att boka en genomgång av ditt hus och dina förutsättningar.

25 års garanti och kunnig support

Kvalitet och prestanda är hörnstenar i Hybridas solpanelslösningar. Därför erbjuder vi branschledande 25 års garanti på våra solpaneler. Vår garanti täcker alla potentiella defekter i material eller utförande, vilket säkerställer att din investering är skyddad under många år framöver.

Om du mot förmodan skulle stöta på några problem så sitter vår mycket uppskattade kundtjänst redo med snabb och kvalitativ support för att ta hand om alla dina frågor. Vi är måna om att du ska vara nöjd – nu och i framtiden.  Med Hybrida är du i trygga händer.

Här finns vi:

Vanliga frågor om solceller & solpaneler


Ja, det kan löna sig att skaffa solpaneler även om tomten är skuggig.Skuggning kan minska elproduktionen, men med rätt förutsättningar kan solceller fortfarande vara en bra investering.

Tips för att öka lönsamheten:

  • Välj solceller med hög verkningsgrad
  • Montera panelerna på ett ställe med så lite skuggning som möjligt
  • Anlita en kvalificerad installatör

 

Återbetalningstiden för en solpanelsinvestering varierar, men är i genomsnitt cirka 10 år i Sverige. Med höga elpriser och mycket solinstrålning kan återbetalningstiden dock vara kortare.

Ja, solpaneler är klimatsmarta. De producerar ren el utan utsläpp av växthusgaser. De är också en förnybar energikälla. Solpaneler har en positiv inverkan på miljön på flera sätt, bland annat genom att minska utsläppen av växthusgaser och behovet av fossila bränslen.

Kostnaden för solceller till en villa i Sverige varierar, men en genomsnittlig anläggning på 10,4 kW ligger på cirka 104 000–162 000 kronor efter det gröna avdraget.

Denna investering inkluderar solpaneler, växelriktare, och installation. Priserna kan fluktuera beroende på installatör och specifika tillval som solcellsbatterier och optimerare​​​​.

Solceller består av halvledarmaterial, vanligen kisel, som omvandlar solens ljus till elektricitet. När ljuset träffar solcellerna, genereras en elektrisk spänning som skapar likström.

Denna ström omvandlas sedan till växelström genom en växelriktare, vilket gör den användbar i hushållet. Systemet kan även inkludera batterier för energilagring, vilket möjliggör användning av solenergi även när solen inte lyser​​​​​​.

Priset per kvadratmeter för solceller ligger på cirka 2 750 kronor, inklusive installation och det gröna avdraget. Detta pris kan variera mellan 2 000 och 5 000 kronor per m2, beroende på faktorer såsom taktyp och solcellernas storlek.

Alternativet med integrerade soltak är estetiskt tilltalande men tenderar att vara dyrare och mindre effektivt jämfört med traditionella solpaneler​​​​.

Solcellers elproduktion minskar under vintern på grund av kortare dagar och lägre solinstrålning. Trots detta kan de fortfarande producera en betydande mängd el, ofta cirka 60% av deras maximala kapacitet under sommarmånaderna.

Effektiviteten beror på faktorer som geografi, väder, och solinstrålning i det specifika området​​.

För att täcka ett genomsnittligt hushålls elbehov i Sverige, som är runt 20 000 kWh per år, krävs ungefär 50–75 kvadratmeter solceller.

Storleken på det nödvändiga solcellssystemet beror på flera faktorer, inklusive hushållets totala energiförbrukning och de specifika energibehoven​​.

Solceller är designade för långvarig användning och kan effektivt producera el i minst 25–30 år. Många tillverkare ger garantier som säkerställer att solcellerna behåller en stor del av deras ursprungliga effekt även efter denna tid.

Livslängden kan dock påverkas av miljöfaktorer och underhållspraxis​​​​.

En genomsnittlig villa i Sverige med en årlig elförbrukning på cirka 20 000 kWh kan kräva en solcellsanläggning som täcker mellan 50 och 75 kvadratmeter, med kostnader som påverkas av solcellernas effektivitet och takets orientering​​​​.

I Sverige genererar en solcellsanläggning ungefär 800–1 100 kWh per installerad kilowatt peak (kWp) årligen.

Det innebär att en anläggning på 10 kWp kan producera mellan 8 000 och 11 000 kWh per år, beroende på faktorer som solpanelernas placering och effektivitet​​​​.

Under sommaren kan solceller i Sverige producera mellan 2 och 3 kWh per installerad kWp per dag, medan de under vintern producerar cirka 1-2 kWh per installerad kWp per dag. Den dagliga produktionen varierar beroende på årstid och väderförhållanden​​​​.

I Sverige finns ett grönt skatteavdrag för solceller och solcellsbatterier, där avdraget för 2024 är 20 % för solceller och 50 % för solcellsbatterier, med en maximal skattereduktion på 50 000 kronor per person och år. Avdraget dras direkt på fakturan av installatören​​​​​​.

Priset för solpaneler varierar beroende på flera faktorer som inkluderar installation och grönt avdrag.

En genomsnittlig solpanelssanläggning på 10,4 kW kostar cirka 104 000–162 000 kronor efter avdrag. Det är viktigt att notera att priset kan variera avsevärt mellan olika leverantörer på grund av komponentbrist och hög efterfrågan. Att ta in flera offerter rekommenderas för att hitta det bästa priset​​​​.

Solpaneler består av kiselceller som omvandlar solljuset till elektricitet. De producerar likström som sedan omvandlas till användbar växelström genom en växelriktare.

För att säkerställa att panelerna sitter fast ordentligt på taket används ett monteringssystem bestående av skenor och takkrokar. Det finns även tillval som solcellsbatterier och optimerare som kan förbättra systemets effektivitet​​.

Storleken på solpaneler kan variera, men de flesta solpaneler är mellan 1–1,1 meter breda och mellan 1,7–1,8 meter långa.

Storleken på panelen påverkar hur många paneler som ryms på ett givet takyta och därmed den totala produktionen av solel från anläggningen​​.