Driv ditt företag med solceller

Integrera solceller i ditt företag för hållbar energiförsörjning och ekonomiska fördelar. För företag är detta ett strålande sätt att minska energikostnader och bidra till miljön.

Optimera ditt företag med solceller

Utnyttja solens kraft för att driva ditt företag framåt, minska klimatpåverkan och spara in på energikostnaderna. Med vår expertis och våra skräddarsydda lösningar kan vi hjälpa ditt bolag eller bostadsrättsförening att bli mer självförsörjande på el och samtidigt göra en insats för miljön. Förtydliga er miljö- och hållbarhetsprofil med solenergi!

Maximal elproduktion till minimal kostnad

Vi planerar och förverkligar solcellslösningar för ditt företag

På Hybrida förstår vi att varje företag och bostadsrättsförening har olika energibehov. Därför erbjuder vi solcellslösningar för företag anpassade specifikt för din bransch och era önskemål. Vårt team av experter samarbetar med dig för att kunna ta hänsyn till energiförbrukning, tillgängliga utrymmen och budget i planeringen. Tack vare det kan vi designa ett solcellspaket som maximerar energiproduktionen och minimerar kostnaderna.

Branschspecifika energikrav

Varje bransch och affärsmodell har sina unika energibehov och krav. Därför designar vi alltid skräddarsydda lösningar så att varje kund får maximal nytta av sin producerade solenergi.

Skalbart för framtiden

Varje solenergisystem som vi utformar åt Sveriges företag och bostadsrättsföreningar inbegriper en möjlighet att enkelt utöka anläggningen i takt med att verksamheten utvecklas.

Förtydliga företagets miljö- och hållbarhetsprofil

Med solceller kan ditt företag bli mer energioberoende, spara pengar, locka nya kunder och göra en insats för miljön. Vad väntar du på?

Solel för företag ger ren vinst

Med egna solceller producerar du hela eller delar av elen för ditt företag. Efter cirka 10 år är investeringen i solcellssystemet återbetald, och därefter genererar företaget ren under systemets återstående livslängd. För företag som säljer överskottsel erbjuds även skattereduktion, för närvarande 60 öre/kWh.

Svårslagen investering

En investering i solceller är för företag en svårslagen om du jämför med andra investeringar du kan göra. Det som är bra för klimatet är även lönsamt för ditt företag, en investering i solenergi är något som både dina medarbetare och kunder uppskattar.

Mer energioberoende

Genom att installera solceller blir ditt företag mindre beroende av det externa elnätet och mer självförsörjande. Detta minskar företagets sårbarhet för fluktuerande elpriser och externa avbrott i elnätet, vilket ger en stabilare drift.

Stärkt varumärke

Genom att investera i solenergi stärker du ditt engagemang för miljön och blir ett attraktivt val för miljömedvetna kunder som vill anlita likasinnade. Positionera ditt företag som en klimatkämpe med hjälp av Hybridas solcellspaket.

solceller till företag

Räkna ut avkastningen på din investering av solceller till företag

Solceller för företag ger vinst i de flesta branscher. Oavsett om du sköter ett fastighetsbolag eller butiker med lagerlokaler och lagerbyggnader får du enorma ekonomiska fördelar med solenergi. Det gäller också serviceföretag som bensinstationer, hotell, vandrarhem och lägenhetshotell. Även industriproduktion, lantbruk och jordbruk har stor ekonomisk nytta av sina solpaneler.

Du kanske ansvarar för en bostadsrättsförening som skrivit in nya miljöparagrafer i stadgarna. Genom att satsa på Hybridas solenergilösningar kan du minska energikostnaderna avsevärt, räkna in långsiktiga besparingar och uppnå en övertygande årlig avkastning. Börja producera solenergi och se de ekonomiska resultaten skjuta i höjden.

Solceller och takrenovering – en smart kombination för företag

Vill du producera solel med solceller för ditt företag men är osäker på om taket håller för solceller? Ingen fara, vi kollar upp det! Behövs takrenovering i samband med installationen av solceller så kan vi på Hybrida erbjuda ditt företag en unik paketlösning där både takrenovering och solceller ingår.

I vårt erbjudande ingår:

  • En kostnadsfri offert för både takrenovering och solceller.
  • En personlig kontaktperson som guidar dig genom hela processen.
  • Dubbel garanti som säkerställer kvaliteten på ditt tak och dina solceller.
Solceller och takrenovering
Sari Lundin
Sari Lundin
Verifierad kund
Läs mer
Supersnabb installation! Hybrida är superproffsiga -rekommenderas! Vi är helnöjda!
Annalena Carlred
Annalena Carlred
Verifierad kund
Läs mer
Från beställning till klart på 37 dagar. Så proffsig och snabb installation och ett helhetsansvar där säljaren var med i processen hela tiden. Rekommenderar Hybrida varmt
Evelina Hjelm
Evelina Hjelm
Verifierad kund
Läs mer
Trevlig, kunnig och bra personal där både säljare och montörer m.fl från start anpassat sig efter oss för att fönster och dörrbytet ska gå så smidigt som möjligt i vardagen.
Föregående
Nästa

Så här installerar vi solceller åt företag

På Hybrida jobbar vi hårt för att lyckas med en smidig installationsprocess. Vårt erfarna team av experter tar hand om allt från början till slut för att säkerställa kvalitet i alla detaljer. Så här ser installationsprocessen ut:

1. Analys

Vi börjar med en detaljerad analys och lyssnar på dina behov och önskemål. Våra experter kartlägger din fastighets förutsättningar för att hitta den optimala solenergilösningen just för ditt företag eller din bostadsrättsförening.

2. Planering

När du är nöjd med förslaget tar vårt team fram en skräddarsydd design för ditt solcellspaket. Vi tar hänsyn till inmätning, energiförbrukning och lokala bestämmelser för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.

3. Installation

Solpanelerna monteras och ansluts till den helhetslösning som du valt. Våra certifierade montörer och elektriker ansvarar för installationen. På så sätt säkerställer vi kvaliteten och slipper blanda in underleverantörer.

4. Aktivering

Vi trycker på startknappen och i samma sekund börjar solpanelerna producera el till företaget eller föreningen. Från och med denna dag minskar behovet av att köpa el och du börjar spara pengar direkt. Du har nu tagit kontroll över din energiframtid och kan njuta av oavbruten strömförsörjning.

Vi valde Hybrida

”Genuint bolag som håller det dom lovar! Samtliga inblandade, allt ifrån säljare till installatörer som gör ett fantastiskt jobb. Rekommendera dessa starkt.” – Yasha

Vi valde Hybrida för installation av solceller
20 års garanti, personlig service

25 års garanti och personlig solcellsrådgivare

När ditt företag eller bostadsrättsförening blir kund hos Hybrida utser vi en personlig solcellsrådgivare som är väl insatt i just din investering. Han eller hon kommer att finnas vid din sida från start till mål, för att försäkra oss om att allting löper på som avtalat. Vi är måna om att du ska vara nöjd – nu och i framtiden.

Kvalitet och prestanda är hörnstenar i Hybridas solenergilösningar. Därför erbjuder vi branschledande 25 års garanti på våra solpaneler. Vår garanti täcker alla potentiella defekter i material eller utförande, vilket säkerställer att din investering är skyddad under många år framöver. Med Hybrida är du i trygga händer.

Vanliga frågor om solceller till företag

Företag inom specifika sektorer såsom jordbruk kan ha möjlighet att ansöka om stöd för solceller genom specifika program, men det finns för närvarande inget generellt solcellsstöd för företag​​.
Det gröna avdraget, som är en form av stöd för installation av solceller, är i dagsläget endast tillgängligt för privatpersoner och inte för företag eller föreningar​​.
Det finns inga specifika begränsningar för hur mycket el ett företag får producera med solceller. Produktionen bör dock anpassas efter företagets årsförbrukning för att undvika mindre lönsam produktion på grund av inmatningsavgifter​​.
Företag kan sälja överskottet av solel som de producerar. Det finns dock specifika regler och villkor som måste följas, och det kan vara fördelaktigt att teckna ett produktionsavtal med ett elhandelsbolag för försäljning av överskottsel​​.

Påbörja din resa mot en grönare framtid!

Bättre att betala av ett lån än att betala höga elräkningar 🙂