Solceller i Borlänge

Söker du en pålitlig samarbetspartner som erbjuder moderna helhetslösningar för solceller i Borlänge? Välkommen till Hybrida!

Pålitligt solcellsföretag i Borlänge

Vi jobbar huvudsakligen med att installera solceller i Borlänge och samt andra delar av Sverige men erbjuder också moderna lösningar för batterilagring. I Borlänge kan vi också leverera högklassiga dörrar, fönster och solskydd.

Solceller och batterilagring

Hybrida samarbetar med Nordens största leverantör av solceller, vilka kvalitetssäkrar materialet och säkerställer snabba leveranser. Vi erbjuder också smarta lösningar för batterilagring.

Proffsig installation

Behöver du solskydd i dina fönster kan vi erbjuda allt från traditionella plisségardiner till persienner, rullgardiner och markiser. Vi har också produkter som mörklägger hela sovrummet!

Vad kostar det att installera solceller på ditt tak i Borlänge?

Dagens solpaneler är mycket effektiva och har lång hållbarhet. Efter ungefär 10 år är ditt solcellssystem avbetalat och de resterande 20 åren gör du ren vinst. På två minuter kan du ta reda på vad det skulle kosta att installera solceller på ditt tak i Borlänge, och hur mycket du kunde spara.

3 skäl att satsa på solel

Sänk elkostnaderna

Njut av fantastiska kostnadsbesparingar när du utnyttjar kraften av solenergi. Med Hybridas lösningar för solel sänker du elräkningen betydligt. Upptäck de ekonomiska fördelarna med solenergi och börja spara elkronor från dag ett.

Spara miljön

Häng på energirevolutionen genom att minska ditt koldioxidavtryck. Våra solenergilösningar utnyttjar solens kraft för att skapa förnybar el så att du enkelt kan bidra till en grönare planet. Mer miljöansvar, hållbar energiförsörjning.

Öka husvärdet

Förvandla din fastighet till en värdefull tillgång. Genom att installera solpaneler sparar du inte bara in på energikostnaderna utan ökar även värdet på ditt hus. Förbättra attraktionskraften på husmarknaden med solenergi.

Boka en fri konsultation där vi kan svara på dina frågor om solceller i Borlänge

Modernisera din villa med solceller, nya fönster, dörrar och solskydd. Det är tryggt att anlita Hybrida, vi är med dig från start till mål. Fyll i formuläret så hör vi av oss för att boka en genomgång av ditt hus och dina önskemål.

”Vilket perfekt genomfört projekt. Mycket proffsigt. Kan bara ge högsta betyg och rekommendationer. Dessutom mycket trevlig personal.”

installera solceller i Borlänge

Den som installerar solel måste ha kompetens att arbeta med elektricitet. Välj en auktoriserad elinstallatör med AL-behörighet, som Hybrida. Vårt erfarna team av experter säkerställer kvaliteten i varje skede av processen, in i minsta detalj. Så här installerar vi dina solpaneler i Dalarna:

1. Analys

Vi gör en detaljerad analys och lyssnar på dina behov och önskemål. Våra experter kartlägger din fastighets förutsättningar för att hitta den optimala solenergilösningen för dig och ditt hushåll.

2. Planering

När du är nöjd med förslaget tar vårt team fram en skräddarsydd design för dina solceller. Vi tar hänsyn till inmätning, energiförbrukning och lokala bestämmelser för att säkerställa optimal prestanda och livslängd.

3. Installation

Solpanelerna monteras och ansluts till den helhetslösning som du valt. Våra certifierade montörer och elektriker ansvarar för installationen. På så sätt säkerställer vi kvaliteten och slipper blanda in underleverantörer.

4. Aktivering

Vi trycker på startknappen och i samma sekund börjar solcellerna producera el till ditt hushåll. Från och med denna dag minskar ditt behov av att köpa el och du börjar spara pengar direkt.

Din expert på solenergi i Borlänge

Hybrida är ett välkänt solcellsföretag i Dalarna med många framgångsrika installationer i bagaget. Vi levererar banbrytande solenergilösningar till både hem och företag i hela Sverige. Vårt team består av både professionella montörer och experter inom solenergi.

Avdrag och stöd under 2024 för Solceller i Borlänge

Är du intresserad av att installera solceller i Borlänge? Då har du möjlighet att dra nytta av olika statliga avdrag och stödåtgärder under 2024 som kan hjälpa dig att minska totalkostnaden för din solcellsanläggning. Ett av de mest fördelaktiga avdrag är det gröna skatteavdraget som kan ge dig avsevärda besparingar.

Det gröna skatteavdraget på 20 %

Det mest framträdande stödet är det avdraget för grön teknik, som har ökat till 20 % av kostnaden för arbete och material för solceller från och med 2023. Detta avdrag minskar den totala kostnaden för din solcellsanläggning i Dalarna och är en förmånlig möjlighet för privatpersoner att investera i grön teknik. Du kan läsa mer om detta hos Energimyndigheten.

Dra nytta av solcellsavdrag i Borlänge

Om du bestämmer dig för att investera i solceller i Borlänge, kan du dra nytta av dessa olika avdrag och stödåtgärder för att göra din investering ännu mer lönsam. Det är viktigt att förstå hur du kan utnyttja dessa förmåner baserat på om du anlitar ett företag med F-skatt eller en privatperson med A-skatt.

Anlita ett företag med F-skatt för enkel hantering

Om du väljer att anlita ett företag med F-skatt för att installera dina solceller i Borlänge, har du den fördelen att rotavdraget kan dras av direkt på din faktura. I detta fall är det företaget som begär utbetalning från Skatteverket, och du behöver inte ta några ytterligare steg. Det är en smidig och bekväm process som gör det enkelt för dig att dra nytta av avdraget.

Anlita en privatperson med A-skatt

Om du väljer en privatperson med A-skatt för arbetet, måste du själv redovisa arbetsgivaravgiften i den förenklade arbetsgivardeklarationen. Se till att följa skatteföreskrifterna noggrant för att undvika problem.

Maximalt avdrag och budget för solcellsavdrag

Avdraget för grön teknik har ett tak på 50 000 kr per år och person, likt rotavdraget. Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort. All information du kan tänkas behöva hittar du hos Skatteverket.

Sammanfattningsvis, om du bor i Borlänge och funderar på att skaffa solceller, finns det avdrag och stödåtgärder tillgängliga för att göra din investering ännu mer ekonomiskt fördelaktig. Det gröna teknik avdraget är särskilt attraktivt med sina 20 % avdrag på solcellsanläggningar. På Hybrida hjälper vi dig med allt detta när du är redo att ta ett grönt steg mot en mer hållbar framtid. Solceller i dalarna är ett klokt val för miljön och din ekonomi.

Solceller med batteri

För dig som överväger att investera i solceller i Borlänge kan installation av ett solcellsbatteri vara en smart strategi för att optimera ditt system och maximera energieffektiviteten.

Solceller Dalarna + Effektiv energilagring

Solceller är en pålitlig källa till förnybar energi i Borlänge. De omvandlar solens strålar till el, ger dig möjlighet att minska ditt beroende av elnätet och spara på dina elkostnader. Men för att verkligen dra nytta av din solcellsanläggning, är användningen av ett solcellsbatteri avgörande.

Fördelarna med batteri till solceller

 • Spara mer energi
  Solcellsbatterier gör det möjligt att lagra överskottsel och minska risken för förlust av energi.
 • Ökad självförsörjning
  Genom att lagra energi kan du bli mer oberoende av elnätet och minska elkostnaderna.
 • Miljövänligare alternativ
  Solcellsbatterier främjar användningen av ren energi och minskar koldioxidavtrycket genom ökad användning av egenproducerad solel.
 • Bättre balans i det svenska kraftnätet
  Genom att använda solcellsbatterier kan du bidra till att balansera det svenska kraftnätet genom att använda lagrad energi under hög belastningstid, vilket är fördelaktigt för samhället.

Solceller och batteri – en komplett lösning

Genom att integrera solceller och batterier får du en komplett och effektiv energilösning i Borlänge. Dina solceller genererar el under dagen, och överskottet lagras i batteriet för användning när det behövs. Detta gör din energianvändning mer kostnadseffektiv och miljövänlig samtidigt som du hjälper till att balansera det svenska kraftnätet.

Tjäna pengar genom stödtjänster för batterilagring i Borlänge med Checkwatt och Flower Hub.

Nyfiken på att se vad en investering i solceller med batteri skulle kosta för dig? Boka en gratis konsultation med oss på Hybrida så hjälper vi dig genom hela resan.

Vanliga frågor om solceller Borlänge

Ja, det kan löna sig att skaffa solpaneler även om tomten är skuggig. Skuggning kan minska elproduktionen, men med rätt förutsättningar kan solceller fortfarande vara en bra investering.

Tips för att öka lönsamheten:

 • Välj solceller med hög verkningsgrad
 • Montera panelerna på ett ställe med så lite skuggning som möjligt
 • Anlita en kvalificerad installatör
Återbetalningstiden för en solpanelsinvestering varierar, men är i genomsnitt cirka 10 år i Sverige. Med höga elpriser och mycket solinstrålning kan återbetalningstiden dock vara kortare.
Ja, solpaneler är klimatsmarta. De producerar ren el utan utsläpp av växthusgaser. De är också en förnybar energikälla. Solpaneler har en positiv inverkan på miljön på flera sätt, bland annat genom att minska utsläppen av växthusgaser och behovet av fossila bränslen.
Kostnaden för att installera solceller på en villa i Sverige är cirka 160 000 kronor. Med grönt avdrag sjunker kostnaden med cirka 30 000 kronor.

Här hittar du Hybrida i Dalarna

Adress: Forskargatan 4, 781 70 Borlänge

Mail: [email protected]

Telefon: 020 10 33 66