Öppningsbara fönster

Vi levererar och monterar öppningsbara fönster som är energieffektiva, säkra och smidiga att öppna och stänga. De är märkta med Energiklass A+, CE och Ecofriendly, och utformade för att hålla för svenska väderskiftningar.

Öppningsbara fönster i modellen tilt/turn

Som standard sätter vi in öppningsbara fönster som öppnas inåt i önskat läge. Modellen kallas tilt/turn eller kipp/dreh. Tack vare kombinerad sido- och underhängning kan detta fönster öppnas på två olika sätt, vertikalt och horisontellt. Fönstret har tre öppningslägen: öppet, vädringsläge och semesterläge.

Öppet läge
Genom att vrida handtaget åt sidan öppnar du hela fönstret inåt och åt sidan. (Du kommer åt att putsa båda sidor av fönstret inomhus.)

Vädringsläge
Genom att vrida handtaget uppåt lutar du fönstrets överdel inåt och skapar en vädringsöppning på cirka en decimeter. (Du behöver inte flytta något från fönsterbrädan i vädringsläget och fönstret är spärrat för att öppnas mer från utsidan.)

Semesterläge
Genom att vrida handtaget snett uppåt öppnar du en glipa på några få millimeter för att möjliggöra lätt luftgenomströmning.

Våra öppningsbara tilt/turn-fönster är utrustade med ram i PVC,  dolda gångjärn, 3-glas varav 2 lågenergi-rutor, varmkant och stålförstärkt karm och båge.

Det är vanligt att kombinera öppningsbara och fasta fönster i par och fönsterrader.

BBR om fönster som utrymningsväg

Om fönster ska fungera som utrymningsväg bör det kunna öppnas åt sidan och vara tillräckligt stort. Fönstret bör inte placeras för högt från golvet, oavsett om utrymning ska ske med hjälp av räddningstjänsten eller direkt ut.

Du kan läsa mer i Boverkets byggregler, kontakta oss eller boka hembesök för mer information.

Byt till öppningsbara fönster i 3-glas

När du låter sätta in eller byta till öppningsbara fönster i 3-glas gör du en bra investering både för miljö, ekonomi och komfort.

Du får ett fast pris där allt ingår. Vi erbjuder dessutom olika alternativ för finansiering.

Vi levererar öppningsbara fönster liksom fasta fönster och fönsterdörrar till hela Sverige, och utför också montage i Dalarna och angränsande län.

Produkt

Våra fönster och dörrar är framtagna för det nordiska klimatet, där viktiga aspekter är noggrann installation och hög kvalitet.

Försäljning

Våra specialistsäljare hjälper dig från första möte till färdig leverans. Spröjs, färgval m.m. ingår alltid.

Montage

Våra erfarna montörer har specialiserat sig på fönster och dörr-montage. Leverans och installation sker samma dag.

Support/Service

Hybridas kundcenter hjälper dig med alla typer av frågor från tekniska till administrativa funderingar.